Web
Analytics

Yesod (Fundering)

Yesod is de sfeer van het Astrale Licht, ook gekend als de Akasha. Dit is de etherische substantie die aan de basis ligt van de dichte materie. Yesod is de astrale matrix op dewelke het fysieke universum gebouwd wordt.

Yesod ontvangt invloeden van alle andere Sephiroth. Deze worden gecombineerd tot een soort blauwdruk gemaakt van Astraal Licht. Dit is de Fundatie of Etherische Dubbel op dewelke het aardse vlak gebouwd wordt. Alle gebeurtenissen, natuurlijk of door de mens gemaakt, hebben eerst plaats in de ether van Yesod vóór ze plaatsvinden in de fysieke wereld. Yesod is de Kracht die de uiteindelijke manifestatie van Vorm activeert.

De Heldere en Donkere Maan stellen respectievelijk de bovenste en onderste delen van het astrale vlak in Yesod voor. Hier vindt men vele beelden die tegelijkertijd fantastisch en angstaanjagend zijn. Dit komt doordat het Astrale Vlak de Akasha files bevat, dewelke een opslagplaats is van alle beelden door mensen gemaakt vanaf hun prille begin op aarde. Daardoor zijn de lagere delen van Yesod, het Astrale, vol van vrees, dromen en illusies. Maar in Yesod vindt men ook schoonheid, als men de illusies van het Astrale met moed en sterkte tegemoet treedt.

2018-07-28T09:39:36+00:0028-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK