Web
Analytics

Tarot – Inleiding

Rider-Waite tarotspel

 

Er zijn veel verhalen omtrent de oorsprong van Tarot. Sommigen beweren dat Tarot uit Egypte komt. Anderen beweren dat Tarot ontstond in het Verre Oosten en naar hier gebracht werd door Zigeuners. Ook wordt gezegd dat Tarot gemaakt werd, om de oude wijsheid te bewaren, na het afbranden van de bibliotheek in Alexandrië. Tarot wordt zelfs met Atlantis in verband gebracht.

Al deze verhalen steunen niet op harde bewijzen. Historisch vindt men Tarot voor het eerst in de 14e eeuw. Tarot werd toen vooral gebruikt om ongeletterden te onderwijzen en als gokspel. Dit evolueerde en tegen het einde van de 18e eeuw werd Tarot practisch uitsluitend gebruikt voor waarzeggerij.

Pas rond de jaren 1850 werd Tarot ernstig bestudeerd, door mensen zoals Eliphas Levi, en geassocieerd met Kabbala. De moderne hermetische Tarot ontstond dan uiteindelijk in de Golden Dawn op het einde van de 19e eeuw.

Ongeacht hoe en waar Tarot ontstond, het is een feit dat Kabbala en Tarot uiterst gelijkaardig zijn en elkaar aanvullen.

Nu is Tarot een geïllustreerd tekstboek dat op unieke wijze de harmonie en relatie tussen verschillende esoterische symbolen laat zien.

Tarot bestaat uit 22 Grote Arcana en 56 Kleine Arcana.

 

2018-07-24T11:58:39+00:0023-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK