Web
Analytics

Netzach (Overwinning)

In Netzach vinden we de menselijke instincten, emoties en begeertes. Het is de gevoelskant van de personaliteit die kan vergeleken worden met de rechterkant van de hersenen. Het is hier dat de creativiteit geboren wordt.

In Netzach ontstaan de god-gedachten. God wordt eerder waargenomen door de gevoelens en instincten (soms geloof genoemd) van Netzach dan in het intellectuele verstand. Dat is de reden dat mensen de realiteit van de Goddelijkheid altijd gedefinieerd hebben in termen van kunst, muziek, dansen en poëzie die allen uitdrukkingen zijn van Netzach energie.

In Netzach vinden we ook de zetel van wat Groepsgeest genoemd wordt. Dit is de opslagplaats van symbolen en beelden in ons allen, die artiesten inspireert om werken te maken die tot ons spreken op een diep niveau van bewustzijn. Netzach is een dynamische Kracht die ons inspireert en aandrijft. Netzach is een weerspiegeling van de vurige Geburah. Maar op het niveau van de menselijke personaliteit, bemiddeld door Tiphareth, wordt het vuur omgezet in begeerten en emotie.

In Netzach vinden we alle uitdrukkingen van schoonheid en liefde maar ook de minder begrepen emotie van kwaadheid en haat, omdat alle emoties hier ronddwalen. Het is daarom dat de energie van Netzach geharmoniseerd moet worden door zijn tegenpool, intellect.

2018-07-28T09:30:40+00:0028-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK