Web
Analytics

Malkuth (Troon)

Malkuth is de sfeer van Vorm en van manifestatie, het materiële universum zoals we dat kennen. De fysieke manifestatie van Malkuth is onze eigen moeder Aarde.

Maar toch is Malkuth meer dan alleen maar de grond onder onze voeten. Het is ook de Sephirah in dewelke alle vier de elementen gebaseerd zijn. Als we over Malkuth spreken, hebben we het dus eigenlijk over de fysieke manifestaties van vuur, water, lucht en aarde.

Malkuth is de uiteindelijke verzamelplaats van alle gecombineerde energiestromen van de Levensboom. Terwijl alle andere Sephiroth kinetisch en mobiel zijn, is Malkuth de enige sfeer die stabiliteit en inertie bereikt heeft.

Malkuth ontvangt het etherisch raamwerk van Yesod en vervolledigt het bouwproces door de energie te aarden in materie.

De functie van Malkuth is de Wil van de Goddelijkheid over te brengen in concrete, tastbare vorm. En hoewel Malkuth vereenzelvigd wordt met de wereld van materie, toch is deze sfeer niet onspiritueel. Malkuth wordt enerzijds gezien als de voltooiing van de Levensboom, en anderzijds als het begin van een nieuwe Boom, omdat Malkuth een lagere weerspiegeling is van Kether, en in wezen de Kether is van een andere boom.

Malkuth is de ultieme sfeer van Vorm en passiviteit. Malkuth wordt ook wel de Poort genoemd. We leven ons leven als menselijke wezens in de sfeer van Malkuth enkel maar om door de Poort te gaan en onze lichamen achter te laten.

2018-07-28T09:47:30+00:0028-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK