Web
Analytics

Kabbala – Inleiding

The Ancient of Days (William Blake)

 

Dit is geen cursus Kabbala. Hier vind je enkel een kort overzicht van het eeuwenoude mystieke systeem dat Kabbala is.

Kabbala is Hebreeuws voor traditie. Niemand weet wanneer dit mystiek systeem ontstaan is. Wel is geweten dat Kabbala vele jaren heeft bestaan als een mondelinge overlevering tussen het Joodse priesterdom.

Kabbala is een systeem van mystieke kennis dat invloed uitgeoefend heeft op het Judaïsme, Christendom en Islam.

Op een bepaald moment in de geschiedenis is de Kabbala door het Orthodox Judaïsme veroordeeld als heidens zijnde, maar de leringen van de Kabbala zijn nooit verloren gegaan.

Kabbala heeft aan populariteit teruggewonnen in de 19de eeuw als Europa een occulte heropbloei kende. In Engeland was de Kabbala het hart van de Hermetische Orde van de Golden Dawn.

De Kabbala vandaag is een actieve filosofie van het ganse Universum, de geest van God en de spiritualiteit van het mensdom. Kabbala laat ons zien hoe we mystieke principes moeten toepassen in het mundane leven.

Kabbala is universeel en kan door iedereen, onafhankelijk van zijn geloof, bestudeerd worden om zijn spirituele kennis en vooruitgang te vermeerderen

Het belangrijkste symbool van Kabbala is de levensboom die verder kort beschreven wordt.

 

2018-07-25T11:02:16+00:0025-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK