Web
Analytics

Hod (Glorie)

Daar waar Netzach de ruwe, dierlijke instincten symboliseert, staat Hod voor het intellectuele deel van de geest dat overeenstemt met de linkerkant van de hersenen. In Hod vinden we de rationele geest die organiseert en categoriseert.

Alle vormen van geschrift, taal, communicatie, wetenschap en magie worden aan Hod toegekend. Alle woorden en Machtsnamen vinden in Hod hun oorsprong.

In Hod vinden we ook het idee van de Individuele Geest, in tegenstelling tot de Groepsgeest van Netzach. Het is de Individuele Geest van Hod die ons bewust maakt van onze persoonlijke relatie met de Goddelijkheid.

Hod is een lagere vorm van Chesed energie, bemiddeld door Tiphareth.

Hod en Netzach kunnen los van elkaar niet goed functioneren. Intellect heeft de balans van emotie nodig om het aan te drijven; anders worden de woorden en wetenschap van Hod niets meer dan rationele labels, dood en ongeïnspireerd. Evenzo hebben emoties de discipline van het intellect van Hod nodig om te stabiliseren en aarde onder de voeten te krijgen, om te voorkomen dat de dynamische energie verspild wordt.

De relatie tussen Hod en Netzach is symbiotisch. De twee sferen moeten bij een individu in evenwicht zijn om een gezonde persoonlijkheid te behouden.

2018-07-28T09:33:46+00:0028-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK