Web
Analytics

Binah (Verstaan)

Chokmach gaat noodzakelijkerwijze overvloeien in een derde sfeer om een natuurlijke polariteit te doen optreden. Zo ontstaat Binah. Binah ontvangt de overvoeiende dynamische energie van Chokmach en organiseert deze voor de eerste maal onder het concept van Vorm.

Binah is de vrouwelijke of negatieve tegenhanger van Chokmah die mannelijk of positief is. Negatief wordt hier niet gebruikt als waarde-oordeel. Het geeft een eigenschap aan, net zoals een electron een negatief deeltje is. Positief en negatief zijn even onafscheidbaar als de Yin en de Yang.
Binah is de Supernale Moeder, Aima.

Kracht en Vorm zijn mannelijke en vrouwelijke activiteiten die zich herhalen in de ganse Boom. Maar hier, in Binah, begint het.

Binah is de Moeder van discipline die de vrij vloeiende energie aan banden legt in dat wat uiteindelijk zal geboren worden in gestructureerde Vorm.

2018-07-27T10:50:21+00:0027-7-2018|
Deze website heeft geen commercieel doel maar gebruikt wel cookies om jouw bezoek vlot te laten verlopen en om de site beter te beschermen. Meet info vind je op de Privacy pagina. Als dit niet OK is dan moet je deze site sluiten. Anders gaan we ervan uit dat je akkoord bent. OK