Twee is een getal vol polariteit. Hier zien we die polariteit in een zachtaardige vorm: als de aantrekkingskracht tussen 2 tegengestelden.

Als in een tarotlegging bekers 2 tevoorschijn komt, dan is liefde meestal niet veraf. Tenzij de kaart in wel bijzonder lastig gezelschap zou liggen.

In het Rider Waite spel zien we een man en een vrouw tegenover elkaar. Tussen beiden zien we op de achtergrond een huisje. De man raakt de beker van de vrouw aan. Waar de bekers elkaar raken zien we een caduceus met het hoofd van een leeuw.

De twee slangen op de caduceus staan voor kosmische energie: de kundalini. De leeuwenkop wijst op passie. De caduceus is de staf van Hermes, de boodschapper van de goden.

We kunnen de caduceus hier zien als de boodschapper van liefde en passie. De vrouw lijkt haar beker aan de man te geven die deze aanvaardt. De bekers zijn hier her hart van beide personen. Straks zal ook de man zijn beker, zijn hart, aan de vrouw geven.

Het huis in de verte wijst erop dat het liefde met een toekomst is. Het is geen liefde van 1 nacht.

Op de kaart zien we geen andere personen en geen obstakels. De liefde heeft kans zich op een zachte, evenwichtige manier te ontwikkelen.

Bekers twee is dus de typische liefdekaart in Tarot. Dit wil echter niet zeggen, zonder deze kaart, de liefde niet voor jou weggelegd is. Tarot heeft verschillende mogelijkheden om jou te laten zien dat liefde jouw pad zal kruisen. Bekers 2 is alleen maar de meest rechtstreekse manier om dit te tonen.

Bekers twee kan ook staan voor een ander soort relatie met iemand anders. De kaart kan zelfs een spirituele betekenis hebben. Alles hangt af van de vraagstelling.